Περιβάλλον

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, διερχόμενοι την Ολυμπιάδος, είτε πεζοί είτε με όχημα,

να ξεφύγει από το βλέμμα σας ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη, με τα πολύχρωμα άνθη και τα καταπράσινα φυτά, λουλούδια παντού.

 

 

Ροζ ορχιδέα

[/vc_column_text]

Περιβάλλον

Εναρμονίζοντας τον γραφικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής της Άνω πόλης, με την φυσιολατρική τάση των συντελεστών της Σφεντόνας, δημιουργήσαμε ένα πράσινο περιβάλλον για καφέ ή ποτό, σχεδόν σαν όαση, ανάμεσα στο γκρίζο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, στις αρχές της Άνω Πόλης.

Μωβ ορχιδέα

 

Ηρεμία

Απολαμβάνετε τον καφέ ή ποτό σας σε ένα δροσερό εξωτερικό περιβάλλον το καλοκαίρι, ανάμεσα στα άνθη,

και σε έναν αρμονικά φορτισμένο συναισθηματικά τον χειμώνα, θερμαινόμενο εσωτερικό χώρο όπου το βλέμμα σας θα περιπλανάται ανάμεσα στους πίνακες ζωγραφικής, την Βιβλιοθήκη της Σφεντόνας και τα μικροαντικείμενα της πλούσιας Συλλογής Αντίκας.

 

Ο κήπος της Σφεντόνας, ένας Πόθος

 

Πολυχρωμία της Σφεντόνας

Μια μεγάλη ποικιλία φυτών απλώνεται διάχυτα στον χώρο,

προσφέροντας το καθένα, τη δική του συγκίνηση. Μπουκαμβίλιες και γιασεμιά, κίτρινα και λευκά, υψώνονται σαν πύργοι. Τα Μπέντζαμιν σας καλωσορίζουν στην είσοδο με τους Ιβίσκους να χορεύουν. Σαν μικρές εκπλήξεις ξεφυτρώνουν διάσπαρτα οι πολύχρωμες Φρέζιες και τα πληθωρικά Κυκλάμινα.Οι Κρίνοι πετάγονται σαν αυθαίρετες πινελιές σε πίνακα και τα παχύφυτα μας κρατάνε το βλέμμα χαμηλά. Οι Φίκοι στο εσωτερικό συνεργάζονται με τα Μπέντζαμιν στην καθαριότητα του αέρα και τα Ωραιόφυλλα καθρεφτίζουν τα χρώματα της Σφεντόνας. Ένας Πόθος αναρριχάται και τυλίγει στοργικά τους πίνακες ζωγραφικής. Μια Σανσιβέρια κάποιον περιμένει και μια Αθάνατη Αλόη ξεκίνησε το ταξίδι της στην αιωνιότητα. Το Αλεξανδρινό ήρθε τυλίγμένο με μια κορδέλα, μωβ κορδέλα, όπως το περιπαιχτηκό σχήμα που έχουν τα μωβ μας Τηλέγραφα που φτιάχνουν τα δικά τους μπουκέτα λουλουδιών. Δυο περήφανες Τριανταφυλλιές αφαιρέθηκαν από ξένο χέρι, ελπίζουμε να τις προσέχει όποιος τις οικειοποιήθηκε και έτσι να συνεχίζουν να προσφέρουν ομορφιά και χρώμα.

 

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

 

Θα μπορούσαν να γραφούν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά όσο κι αν προσπαθήσουμε,

τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική οπτική του επισκέπτη, αφουγκραζόμενος τον χώρο, επισκεφτείτε μας.

Ανοιχτά από τις 8 το πρωί για καφέ και ροφήματα έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα για ποτό.

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

Σας περιμένουμε στο 50 της Ολυμπιάδος, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, μνημείο Unesco

[/vc_column][/vc_row]

Ο κήπος της Σφεντόνας στην Άνω Πόλη

Related Posts