Χωρίς κατηγορία

Ο συγγραφέας Διονύσης Ντισό

Photo by Syni Vizovitou

Σύντομο βιογραφικό: Ο συγγραφέας Διονύσης Ντισό

Γεννήθηκε το 1982 στην Αλβανία, από Βλάχους γονείς καταγόμενους από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, βρέθηκε το 1995 στην Θεσσαλονίκη, αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις, εφοδιασμένος με 3 ελληνικές λέξεις και μια αστείρευτη δίψα για μάθηση και έρευνα.

Είναι πατέρας δυο παιδιών, επιχειρηματίας και λάτρης της τέχνης.

Ποίηση και ζωγραφική

Η πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο “Παρανοήσεις Φυσικής Ιστορίας”, υπότιτλος “τέχνες και επιστήμες”, κυκλοφορεί από τον Μάρτιο 2023 στα βιβλιοπωλεία, από την εκδοτική Σφεντόνα Reversed E. Σε αυτην, συμπεριλαμβάνονται 2 έργα ζωγραφικής του και 14 σκίτσα.

Αυτό το καλοκαίρι, ο πίνακας του “Close Call”, ακρυλικά και ενσωματωμένη πέτρα, συμμετέχει στην έκθεση “Εν δυνάμει”, στο Container Art Cafe.

Ενασχολήσεις

Είναι συλλέκτης έργων τέχνης, διαθέτει μια πλούσια συλλογή με αντίκες, μέρος της οποίας εκτίθεται στο καφέ της Σφεντόνας. Η προσεγμένη, συνολική διακόσμηση του χώρου είναι μια καθημερινή, τακτική του ενασχόληση.

Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις παλαιότερες εκδόσεις βιβλίων. Μέρος της προσωπικής του βιβλιοθήκης διατίθεται προς ανάγνωση στο καφέ Σφεντόνα. Πρόσφατα επέκτεινε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δημιουργώντας την εκδοτική της Σφεντόνας. Βρίσκει ηρεμία και αρμονία ανάμεσα στα πάμπολλα φυτά και λουλούδια, τα οποία επιμελείται προσωπικά.

*

Επικοινωνία με τον συγγραφέα μέσω αλληλογραφίας, στη διεύθυνση της εκδοτικής, ΣΦΕΝΤΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ 50 – 54633 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρανοήσεις Φυσικής Ιστορίας — Κριτικές — Βιβλιοπωλεία — Αφιερώματα